Uppsalatidningen

Morrn'!
Jag stoooortrivs på praktiken. Älskar det här! Min chef är asskön och likaså alla kollegor. Trodde tidningsfolk skulle vara stela och tråkiga, men inte alls. De skojar och diskuterar och är som ett enda stort team som de välkomnat mig in i också. All gratis frukt, kaffe i alla former fastän jag hatar kaffe, och varm choklad klagar jag inte heller på!
 
Skräcken över att kanske vara praktikanten som får göra skitgöran, och typ sortera post i en vecka har också försvunnit, hahaha. Igår skrev jag ihop en text på "HELG" om juldagen i Uppsala. En helsida som gick i tryck!! Dog liiiite. Drog hem en kopia och satte upp den på väggen.
Kul om chefen skulle läsa det här nu haha.... Jag menar här spelar man rålugn. Coolt liksom, äsch, var väl inget, en helsida i Uppsalatidningen, no biggie. Medan jag egentligen så fort jag lämnat kontoret, stod och skuttade i entrén i typ fem minuter samtidigt som jag pratade i telefon med en kompis. Sedan drog jag förbi Leos jobb och skröt lite innan jag åkte hem. Hahahaha orkar inte... De verkar nöjda med mig i alla fall, och det är det viktigaste. :)
 
Sen finns det inget roligare än att svara i telefonen och ba "Midia Saleh, Uppsalatidningen" och märka alla mejl med "Midia saleh, reporter, Uppsalatidningen" vill nästan svara i telefon så mycket som möjligt, trots min telefonskräck, och skicka så många mail som möjligt bara för att! Mycket lättare att få kontakt med folk när man presenterar sig sådär istället för att ba "Hej jag heter Midia Saleh, journaliststudent på Södertörns högskola, vi gör en undersökning blablablablaa..... zzzzzzz....."
 
Lägger upp bilder sen för snart kommer mina KOLLEGOR ;)))) tillbaka från kafferasten och då vill jag inte sitta framför en blogg helt exalterad. Nä, gameface on... jag skriver artiklar som publiceras, no biggie, pscht har jag gjort tusen gånger förr....
 
 

Boktips!

438 dagar av Johan Persson och Martin Schibbye. Jag är inte den som frivilligt köper en bok och lägger ner tid på att läsa den av rent nöje, men den här boken är verkligen fantastisk. Läs!
 
 

Nipsey Hussle - Drop coupes

 

Jhené Aiko - The worst

 

Ledighet innan praktiken

Sista skoldagen i fredags. Nu har jag helg och sen går jag på praktik på Uppsalatidningen. Är skitnervös men taggad! Kommer nog lära mig en hel del. Hoppas att de som jobbar där är sköna människor också! Min arbetsgivare verkar schysst. Lätt att ha o' göra med och okomplicerad, och det är lite så jag också är. Lätt att ha o' göra med, haha! :) 
 
I övrigt har jag precis blivit skribent för skoltidningen SODA. SÅ JÄVLA TAGGAD!!! Den släpps i 10 tusen tryckta exemplar varje månad så det är ju ASCOOLT haha. Grym merit! Till nästa nummer fick jag hela SODA-testar sidan och två recensioner, en film och en musikrecension. Vad det blir tror jag inte jag får säga utan att få skit för det haha så håller tyst tills numret släpps. :)
 
 

Tobiasregistret - #FUCKCANCER

Jag har varit blodgivare i några år nu och blev precis även stamcellsdonator via Tobiasregistret. Är helt skakis och ändå är det enda jag gjort ännu att fylla i ett litet formulär, haha. Nu är processen igång med tester och dylikt innan jag får veta om jag blivit godkänd.
 
Det enda som skrämmer mig är hur donationen går till. Den går att utföra på två sätt, antingen genom att man sövs eller har fått ryggbedövning då stamcellerna med hjälp av sprutor tas ut från bakre höftbenskammarna. Ingreppet tar ca två timmar och för att få tillräcklig mängd celler behöver man sticka flera gånger. Det andra sättet är via någon slags hormonbehandling under ett par dagar varav man sedan "tappas" på blod. I och med att jag är så fruktansvärt känslig för allt hormonellt och inte kan mixtra med min kropps hormoner är det det förstnämna jag kommer få göra, vilket skrämmer mig lite.
 
Trots detta känns det som ett extremt litet pris att betala med tanke på vad man faktiskt ger. Jag är välsignad med god hälsa, vilket jag tackar gud för. Jag är frisk och jag kan leva mitt liv utanför ett sjukhus. Min familj behöver inte gå omkring oroliga. (tack gud tack gud tack gud)
 
Någon annan har inte haft lika tur. Någon annan kämpar för sitt liv, och en familj har svårt att klara av vardagen på grund av oron över en sjuk familjemedlem. Fattar ni hur sjukt det är, hur FANTASTISKT det är att lite stick och lite celler kan bota en människas CANCER?! Förstår ni att en sån liten grej kan ta död på den där äckliga sjukdomen? Det allra sjukaste och absolut bästa är att mina stamceller kan rädda någon på andra sidan jordklotet. 
 
Tänk er om man blir en av de lucky few som får ett "tackbrev" från någon som överlevt på grund av en. Fatta den känslan? Tro fan att jag hade gråtit som ett litet barn om jag fick ett sånt brev. Så jävla mäktigt.
 
Jag tycker verkligen att ALLA ska registera sig i Tobiasregistret. Låt oss kämpa mot den där äckliga jävla ÄCKEL sjukdomen tillsammans. Gör som jag och klicka HÄÄÄÄR för att gå med.
 
 
 
 

Fredag

Hade tränat en timme innan morsan kom hem med en fet kebabtallrik. Den tryckte jag i mig. :) Hahaha men jag gick väl plus minus noll, typ. Nu är jag så mätt att jag ligger och åmar mig i min säng och blev dessutom andfådd av att gå till köket och hämta vatten. Hahahaha BRA MIDIA!
 
 
 
 

Faraz - Jungle Love (ft. chooti)

Tvärtfet låt, har fan svårt att sitta still haha. Alla ni party people som ska ut ikväll tycker jag ska köra den här några rundor på förfesten. Jag tänker iaf lyssna tills jag inte vill höra "jungle love, way it takes control" en enda gång till. 
 
 
 
 
 

Det var bara en mardröm

Har den senaste tiden tänkt asmycket på barn. Vad det beror på vet jag inte men jag har helt enkelt gått omkring och undrat när jag kommer skaffa mitt första, med vem och allmänt reflekterat över hur det skulle vara att ha barn. Har varit lite småsugen och undrat hur det är att älska någon så starkt. Jag vill vara gift innan det ens blir aktuellt och vill gärna ha mitt första barn innan jag är 27.
 
I vilket fall som helst så slocknade jag efter träningen och drömde en sån sjukt verklig dröm. Jag drömde att jag fick en liten dotter, var helt ensamstående för att pappan inte var med i bilden och hade det bara sjukt ostabilt psykiskt och ekonomiskt och på alla andra plan. Pappan var förövrigt någon jag känner som gett mig väldigt mycket mörker de senaste månaderna och FYFAAAAAAN vad dåligt jag mådde. Drömmen var så sjukt verklig!! Jag hade svårt att ta hand om min dotter, hade panik över att jag inte kände att jag älskade henne och över att jag var tvungen att ringa till pappan och säga "Din dotter är född nu, vill du träffa henne, vill du att hon heter Kira som vi bestämde förut?". 
 
Gick hela tiden omkring och oroade mig och kollade så att hon andades fastän jag egentligen inte ville ha henne. Shit vad dåligt jag mådde, helt sinnessjukt kan knappt beskiva paniken. Gick omkring med en sån djup ångest över vilken dålig mamma jag var och hur min dotter inte förtjänade att ha en mamma som inte älskar henne. Fyyyhelveteeee!!
 
När jag vaknade var jag så lättad över att det hela bara var en dröm att jag faktiskt började gråta, hahah. Och nu mer än någonsin känner jag hur viktigt det är för mig med stabilitet relationsmässigt och allmän stabilitet i mig själv. Psykiskt, ekonomiskt, osv. Och shit vad jag är för ung för att ha barn.

Tack guuud för att det bara var en mardröm!!!

Jaheim - Put that woman first

 

Min 20års dag

Hade så jävla kul. Åkte med tjejerna från Uppsala runt 8 någon gång. Drog till Le rouge i gamla stan där Isa jobbar och hängde där en stund innan vi drog vidare till Marquise. Asfet klubb!! Fett bra musik och bra dansgolv och skönt folk. Vi var där till stängning då det var dags att trippa hem till Isa och Farsta där vi spenderade natten. Trippade ner för Stockholms gator i mina nya rosa klackar och kände mig som a million dollars. Älskar de skorna (vilket i för sig var och varannan tjej gjorde så mycket komplimanger för de som jag fick hahaha) !
 
Här är de enda bilderna jag har från kvällen. De legendariska skorna och en bild på min älskade Banaz och mig.
 
 
 
 

Radio

Tjabba! Nu har man återhämtat sig efter helgen och befinner mig i skolan igen. Har radiokurs de kommande två veckorna och den inleddes med radiointervjuer. Asroligt! Sitter och redigerar ihop min intervju nu som blev en liten julenkät med frågor som "Vad är det bästa med julen?" och "Vad önskar du dig i julklapp?", och sen ska jag hemåt och mot träningen. Modernt på schemat idag. Har föresten bara en enda bild från min födelsedag, hahaha...lägger upp den sen.
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0