Tobiasregistret - #FUCKCANCER

Jag har varit blodgivare i några år nu och blev precis även stamcellsdonator via Tobiasregistret. Är helt skakis och ändå är det enda jag gjort ännu att fylla i ett litet formulär, haha. Nu är processen igång med tester och dylikt innan jag får veta om jag blivit godkänd.
 
Det enda som skrämmer mig är hur donationen går till. Den går att utföra på två sätt, antingen genom att man sövs eller har fått ryggbedövning då stamcellerna med hjälp av sprutor tas ut från bakre höftbenskammarna. Ingreppet tar ca två timmar och för att få tillräcklig mängd celler behöver man sticka flera gånger. Det andra sättet är via någon slags hormonbehandling under ett par dagar varav man sedan "tappas" på blod. I och med att jag är så fruktansvärt känslig för allt hormonellt och inte kan mixtra med min kropps hormoner är det det förstnämna jag kommer få göra, vilket skrämmer mig lite.
 
Trots detta känns det som ett extremt litet pris att betala med tanke på vad man faktiskt ger. Jag är välsignad med god hälsa, vilket jag tackar gud för. Jag är frisk och jag kan leva mitt liv utanför ett sjukhus. Min familj behöver inte gå omkring oroliga. (tack gud tack gud tack gud)
 
Någon annan har inte haft lika tur. Någon annan kämpar för sitt liv, och en familj har svårt att klara av vardagen på grund av oron över en sjuk familjemedlem. Fattar ni hur sjukt det är, hur FANTASTISKT det är att lite stick och lite celler kan bota en människas CANCER?! Förstår ni att en sån liten grej kan ta död på den där äckliga sjukdomen? Det allra sjukaste och absolut bästa är att mina stamceller kan rädda någon på andra sidan jordklotet. 
 
Tänk er om man blir en av de lucky few som får ett "tackbrev" från någon som överlevt på grund av en. Fatta den känslan? Tro fan att jag hade gråtit som ett litet barn om jag fick ett sånt brev. Så jävla mäktigt.
 
Jag tycker verkligen att ALLA ska registera sig i Tobiasregistret. Låt oss kämpa mot den där äckliga jävla ÄCKEL sjukdomen tillsammans. Gör som jag och klicka HÄÄÄÄR för att gå med.
 
 
 
 
Kommentarer
Postat av: EMMAWHO

Så fint av dig! :) Registrerade mig nyligen på donationsregistret via livsviktigt.nu, ska kolla in detta också!

Svar: Grym du är! Det gör du helt rätt i :)
Midia Saleh

2013-12-08 @ 23:02:06
URL: http://emmawho.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
RSS 2.0