90 - talet

Vi 90-talister växte fan upp under den bästa tiden. Precis när teknologin utvecklades som mest och det fortfarande var utomhuslek som gällde. Jag minns hur jag brukade vara tvungen att knacka på hemma hos mina kompisar och fråga om "blablabla var hemma och fick komma ut och leka", eller så ringde man hem till sina vänner, och var de inte hemma så fick man snällt vänta på att de skulle komma hem.
 
Jag minns hur somrarna spenderades med att leka "tjuv och polis" , "dunken (dunk för Midia 123)" eller "land och rike". Minns ni land och rike, haha? När man ritade en fyrkant i sanden som man sedan delade upp i fyra rutor, varav varje ruta var ett land. Sen skulle en person ropa "jaaaag begär krig mooooot.....USA" så skulle alla andra länder springa så långt de kunde och USA skulle ta tag i en pinne i mitten och säga stopp. Haha, aaaaaahhh those were the days.
 
Minns ni pokémon, gogos och kulor? Hur mycket bråk och tjaffs de där sakerna orsakade? Haha, jag minns att jag fuskade en gång på gogos när jag körde mot grannpojkarna, och förlorade och vägrade lämna ifrån mig mina gogosar, så de kom och knackade på hemma hos mig och skvallrade för min morsa, hahaha. 
 
Minns när alla med 3310 uppgraderade sina telefoner till 3310 med färg och hur det var vääärsta grejen. Eller när man var stor nog för att få gå själv till affären, och när man lyssnade på Bubbles och Backstreet boys var det snyggaste man visste, och att bygga en trädkoja var ens största dröm. Kan fortsätta i evigheter!
 
Shit alltså, teknologin förstöööör barndomen. När jag får egna barn ska jag se till att de inser värdet i att vara ute och leka, punkt slut!
 
Lite pics från back in the days...
 
 
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
RSS 2.0