En liten throwback - Kina, April 2012

Gick igenom mitt gamla bloggarkiv och tänkte dela med mig av några inlägg jag skrev när jag var i Kina på en utbytesresa. Allt är inte från samma dag, men fan vad jag minns detta väl. Trevlig läsning!
 
Hej! Nu har jag landat här i detta kalla oförstående land som kallas Kina. Jag har till min förfäran upptäckt att allmänna toaletter varken har riktiga toaletter eller toapapper. Det är hål i marken som spolar läskigt. Dagens äckligaste var lätt Dumplings, som är degknyten med konstiga innehåll. Kunde verkligen inte svälja, vissa spydde, bildbevis finns. Dag 1, och svennegänget undrar "vad har vi gett oss in på?".
 
Dag 2 in China. Idag hade vi en heldag med shopping. Vi möttes 9 på mr.Shawns kontor för att tillsammans ta en taxi till ett stort varuhus med elektronik och tillbehör som hette Computer City. Svinbilliga produkter med möjlighet att få det ännu billigare genom att pruta. Jag fick testa mina prutingskills när jag köpte en kamera. Det blev en Canon kamera + tillbehör för 1000kr! Mycket nöjd. Vi vill inte längre hem. 
 
Dag 4 i Kina har definitivt varit bäst hittills. Jag gick upp tidigare än någonsin i hela mitt liv, kl 4.30. Konstigt nog så har jag varit riktigt morgonpigg hela denna resa, vilket jag ALDRIG är annars. Sen fick jag och min kines skjuts av mammakines till ett shoppingmall där vi skulle möta de andra svenskarna och kineserna för att ta en buss till Beijing. Resan tog två timmar. Väl framme i Beijing gick vi till Happy valley som är en skitstor nöjespark. Hälften av karusellerna var avstängda men vi hade så kul ändå. Åkte några värsting berg-och-dal banor och flum ride i värsting version. Googla flum ride.
Jag, Frida och Rickard bestämde oss för att vara lite wild and crazy och åka den precis innan vi skulle samlas för att åka tillbaka till Tianjin... Ren idioti såhär i efterhand. Frös som en motherfucker och vakna upp med ont i halsen. 

Hallåååå! Dag 6 i Kina har varit helt okej. Ganska lugn vilket var skönt! Dagen började med en tur till The Airbus company. Vi fick se hur de bygger flygplan vilket var väldigt häftigt och intressant. Vi var bara där i typ 10minuter innan vakterna tyckte att det räckte och att det var dags för oss att gå. Hade nog föredragit sovmorgon. Man fick inte ens ta kort!
Gick och köpte fika på rasten, sparkade lite fjäderboll och sedan var det lunch i skolkafeterian. Idag var det någon sörja i någon sörja och någon annan sörja i någon sörja, så jag tog några tuggor av vardera sörja och sen räckte det för mig! Jag och Frida har nämligen hittat Babela's Kitchen. Västerlänsk mat!! Blev ett besök på Babela's där jag tryckte i mig tonfiskpizza. Lika nyttigt som allt friterat vi ätit under dessa dagar med andra ord. :)
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
RSS 2.0